Verbaasd over een testament?

Verbaasd over een testament?
Verbaasd over een testament?

Er is niets zo goed voor een stevige en jarenlang durende familieruzie als de verdeling van een erfenis. Wanneer één of meer familieleden verbaasd zijn over een testament kan het gebeuren dat zij deze laatste wil zullen aanvechten. De meer-begunstigden zullen zich daartegen verzetten. Ook komt het voor dat de afhandeling van de erfenis niet op de juiste manier geschiedt.

Emoties spelen een grote rol. Het komt in dit soort zaken vaak voor dat de hele familie uiteenvalt. Of het dat waard is kunt u, als benadeelde partij, alleen maar zelf bepalen, maar u heeft slechts één familie, dus dat is een hoge prijs. Het aanvechten van een testament is bovendien een hachelijke zaak, waarbij de uitkomst ongewis is. Maar ook als het testament ‘overeind blijft’, is de kans groot dat de rancune bij alle partijen blijft bestaan.

Ga nog eens om de tafel zitten

Bij zo’n gevoelige kwestie als een geschil om een testament is mediation het beste middel om voor iedereen een bevredigende uitkomst te bereiken. Met behulp van een mediator, een onpartijdige bemiddelaar, werkt u samen met de andere erfgenamen toe naar een oplossing die rekening houdt met ieders belangen en gevoelens. Met als eindresultaat dat u de feestdagen toch gezellig met de familie samen kunt vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.