Verbaasd over een testament?

Verbaasd over een testament?
Verbaasd over een testament?

Er is niets zo goed voor een stevige en jarenlang durende familieruzie als de verdeling van een erfenis. Wanneer één of meer familieleden verbaasd zijn over een testament kan het gebeuren dat zij deze laatste wil zullen aanvechten. De meer-begunstigden zullen zich daartegen verzetten. Ook komt het voor dat de afhandeling van de erfenis niet op de juiste manier geschiedt.

Emoties spelen een grote rol. Het komt in dit soort zaken vaak voor dat de hele familie uiteenvalt. Of het dat waard is kunt u, als benadeelde partij, alleen maar zelf bepalen, maar u heeft slechts één familie, dus dat is een hoge prijs. Het aanvechten van een testament is bovendien een hachelijke zaak, waarbij de uitkomst ongewis is. Maar ook als het testament ‘overeind blijft’, is de kans groot dat de rancune bij alle partijen blijft bestaan.

Bedenk daarbij ook dat alle betrokken erfgenamen ieder een eigen advocaat moeten inschakelen. Uw advocaat vecht voor uw belang (dat is hij wettelijk verplicht). Dat heeft meestal wel als gevolg dat het conflict verdiept wordt en een procedure langer duurt. Dat maakt het procederen over (de uitvoering) van een testament een kostbare geschiedenis.

Ga nog eens om de tafel zitten

Wat te doen als u ‘verbaasd bent over een testament’? Bij zo’n gevoelige kwestie als een geschil om een testament is mediation het beste middel om voor iedereen een bevredigende uitkomst te bereiken. Met behulp van een mediator, een onpartijdige bemiddelaar, werkt u samen met de andere erfgenamen toe naar een oplossing die rekening houdt met ieders belangen en gevoelens. Met als eindresultaat dat u de feestdagen toch gezellig met de familie samen kunt vieren.

Is er in uw familie een conflict over een testament? Ik ben mediator in Den Haag en heb – samen met de betrokken partijen – al veel van dit soort conflicten tot een bevredigende oplossing gebracht. Neem contact op of bel mij: 0610949917 voor een vrijblijvend gesprek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.