Kleine bedrijven vinden rechtszaak te duur

Kleine bedrijven vinden rechtszaak te duur - Mediation Eerst

MKB-Nederland toont aan dat een rechtszaak voor veel MKB-bedrijven te duur is. Hierdoor wordt een fundamenteel recht van ondernemers aangetast, staat in een artikel in het FD. Wat hier niet vermeld wordt is dat er in vele gevallen een goed alternatief is: mediation.

Advocaat Marieke Manders, die veel ondernemers in het MKB juridisch bijstaat, adviseert hen om nog eens goed na te denken of ze een gang naar de rechter wel willen maken wanneer de vordering kleiner is dan € 5.000, omdat de juridische kosten al snel € 2.500 tot € 3.500 bedragen. Veel ondernemers besluiten uiteindelijk de vordering maar af te schrijven.

Mediation als alternatief

Een alternatief voor een rechtszaak is mediation. Bij mediation gaan partijen onder leiding van een onpartijdig mediator hun conflict samen oplossen. De kosten voor beide partijen zijn dan een stuk lager: gezamenlijk slechts een derde van wat een rechtszaak zou kosten. Een andere bijkomstigheid is dat het conflict in goed overleg wordt opgelost, zodat partijen in de toekomst gewoon zaken kunnen blijven doen.

Om die redenen zou er veel vaker mediation bij conflicten ingezet moeten worden.

Heeft u zelf een zakelijk conflict? Laten we eens samen verkennen wat de mogelijkheden van mediation zijn. Neem contact op of bel mij: 0610949917 voor een vrijblijvend gesprek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.