Overleeft uw huwelijk de vakantie?

Overleeft uw huwelijk de vakantie - Mediation Eerst

Het huwelijk en een vakantie, een moeilijke combinatie. Statistisch blijkt dat advocaten en mediators het in september druk hebben met scheidingen. Kennelijk is het dag en nacht samen zijn tijdens de vakantie voor veel echtelieden net iets teveel van het goede, en voor hun huwelijk. Het Financieele Dagblad publiceerde een artikel over hoe u om kunt gaan met de post-vakantie scheidingsperikelen en wat een mediator hierin kan betekenen.

Wat gebeurt er tijdens de vakantie met uw huwelijk?

De tijden dat de man de kost verdiende en de vrouw voor het huishouden zorgde zijn voorbij. Beiden hebben nu een carrière en zijn er druk mee. ‘s Avonds komen ze moe thuis en brengen rustig de avond door. Maar dan komt de vakantie. 24/7 met elkaar geconfronteerd worden. Even gaat het goed, maar opeens wordt het te veel en is er een stevige ruzie. Als de relatie goed is ga je naar een terras, drinkt een goed glas wijn en praat het uit. Maar als de relatie al een beetje ‘schuurde’, wat dan?

Juist als de druk van het werk tijdens de vakantie wegvalt, ontstaat er tijd voor zelfreflectie. Je bent constant samen en wordt met elkaar langdurig geconfronteerd. Als er al wat onvrede over het huwelijk sluimerde, komt die tijdens de vakantie naar boven. Een recept voor vuurwerk.

Advocaten en mediators merken het

Uit een onderzoek van Kantar TNS NIPO blijkt dat zes op de tien advocaten na de zomervakantie en de feestdagen meer scheidingen krijgen te behandelen. Ook mediators zien in september opvallend meer nieuwe klanten, blijkt uit een onderzoek onder 293 scheidingsbemiddelaars.

Wat als je niet meer met elkaar kunt praten?

Als de vakantie voorbij is en men terugkeert naar de echtelijke woning, hangt het woord ‘scheiding’ in de lucht. Terug thuis kunnen één of meer goede gesprekken de lucht vaak opklaren. Soms lukt dat niet met zijn tweeën. Roep dan de hulp in van een mediator. Hij of zij kan helpen om de redelijkheid weer terug te vinden. Een mediator is onpartijdig. Zijn taak is om beide partners te helpen het gesprek aan te gaan en de problemen te benoemen. Als de emotie gezakt is, is een oplossing vaak nabij. Alleen met elkaar lukt dat vaak niet.

Wil je eens samen bespreken hoe we jouw relatieconflict kunnen oplossen? Neem dan contact op of bel mij: 0610949917 voor een vrijblijvend gesprek.

Meer lezen

Vakantie voorbij, scheiding een feit (FD).

Foto Rodnae.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.