Advocate krijgt door scheiding waardering voor mediation

Scheiding tussen advocaten - Gudrun Winters - Mediation Eerst

Als beide echtelieden in een huwelijk advocaat zijn en ze besluiten in scheiding te gaan, dan kun je vuurwerk verwachten. Dat was dan ook precies wat er gebeurde toen advocate Gudrun Winters zelf in scheiding ging, zo lezen we op Linda.nl. Omdat beide echtgenoten jurist waren, leek het voor de hand liggend om dit zelf te doen. De emoties liepen echter al snel te hoog op en ze schakelden beiden een advocaat in. Het is op zo’n moment toch te moeilijk om de benodigde afstand te bewaren.

Waardering voor mediation

Een huwelijk is een emotionele relatie en ook bij een scheiding komen veel emoties kijken. Advocaten kunnen uitstekend een scheiding regelen en de belangen van degene die het aangaat behartigen, maar voor de emotionele kant is er weinig aandacht. Na de scheiding bleef de advocate met veel vragen zitten. Juist door deze ervaring besluit Winters aan het werk te gaan als scheidingsmediator.

Bij elke scheiding heb je de bekende praktische zaken: boedelscheiding, wat gebeurt er met de kinderen, alimentatie. Maar als mediator besteedt zij ook aandacht aan hoe beide ex-partners verder moeten, ook met elkaar. Want zeker als er kinderen zijn blijf je elkaar regelmatig zien. Door ook emotionele onderwerpen te bespreken zorgt zij dat beide partners zonder een slepend conflict kunnen scheiden en een prettige omgang met elkaar kunnen houden.

Meer aandacht voor mediation

Het is goed dat dit soort verhalen uit de praktijk, waarbij mediation een positieve rol speelt bij de oplossing van een conflict, vaker in de media zijn te zien. Nog al te vaak bestaat het beeld dat een serieus conflict, zoals een scheiding, alleen maar met advocaten opgelost kan worden. Mediation zorgt ervoor dat beide partijen invloed hebben op een oplossing. Een mediator helpt daarbij door te zorgen dat partijen met elkaar in gesprek blijven en begrip krijgen voor elkaars standpunt. De kans op een oplossing waar beide partijen vrede mee hebben wordt daardoor enorm vergroot. Bovendien zijn de kosten van een scheiding via mediation lager dan wanneer beide partners elk hun eigen advocaat inschakelen.

Overweegt u zelf te scheiden?

Geef uzelf een kans op een vreedzame scheiding en ga eens een gesprek aan met een ervaren mediator. Een eerste verkennend gesprek is kosteloos en u bespaart uzelf waarschijnlijk het drama van een ‘vechtscheiding’.

Neem contact op of bel mij: 0610949917.

(foto: Linda.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.