Mannen piekeren langer over uitmaken relatie

Relatie uitmaken - Mediation Eerst

Mannen denken veel langer na over het uitmaken van een relatie dan vrouwen, blijkt uit een recent onderzoek onder vijfhonderd ongehuwde stellen van de Britse krant Daily Mail. Aan de respondenten vroeg men hoe zij reageren als hun relatie niet goed meer gaat en wat ze doen op het moment dat één van de twee geen liefde of passie meer voelt. 

Mannen en vrouwen zien relatie uitmaken anders

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen vaker kijken naar de slecht punten in hun relatie en hun beslissing om de relatie uit te maken daarop baseren. Over één ding zijn zij het over het algemeen eens: het leven is te kort om in een slechte relatie te blijven. Vrouwen beëindigen de relatie met een kort gesprek, omdat zij denken dat dit minder pijnlijk is dan er lange gesprekken over te voeren.

Mannen daarentegen denken veel langer na voordat ze een relatie uitmaken. Ze denken vaak een dag of tien na voordat ze de beslissing nemen. In die tijd overleggen ze veel met vrienden. Als ze uiteindelijk de beslissing nemen duurt het vaak nog tien dagen voordat ze het hun vriendin vertellen. Eén op de zes mannen graaft zelfs een half jaar lang in hun gevoelens voordat ze zover zijn. Zeker als ze nog het gevoel hebben dat er nog hoop is voor een betere toekomst. 88 procent van de mannen denkt lang na over de beste manier om de relatie uit te maken. Ze streven daarbij na om de relatiebeëindiging voor hun vriendin zo min mogelijk pijnlijk te maken.

Als het uitmaken een pijnlijk proces is

Als de partners beiden op zichzelf wonen is het uiteengaan niet zo moeilijk. Ieder gaat zijn eigen weegs. Maar als men al samenwoont en er bijvoorbeeld een samenlevingscontract is? Dan wordt het uiteenrafelen van elkaars levens toch een stuk moeilijker. Er kan snel ruzie ontstaan over gezamenlijke bezittingen. Uiteengaan is al pijnlijk genoeg, je wilt niet met elkaar gaan procederen.

Het is dan een goed idee om een mediator in te schakelen. Een mediator is een onpartijdige bemiddelaar, die de beide partijen helpt hun geschillen op te lossen. Dit proces heet mediation. Mediation is bovendien een stuk goedkoper dan procederen. Daarnaast houd je invloed op het eindresultaat. Zo kan je in een goede sfeer uit elkaar gaan. Dat kan in de toekomst een boel problemen voorkomen.

Heb je zelf een serieuze relatie en zie je mogelijke problemen opdoemen? Verken dan eens de mogelijkheden van mediation. Neem contact op of bel mij: 0610949917 voor een vrijblijvend gesprek.

Artikel lezen

Mannen piekeren langer over uitmaken relatie (Nu.nl).

Foto Vera Arsic.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.