Wat zegt de overheid over mediation?

Wat zegt de overheid over mediation - Mediation Eerst

Rijksoverheid.nl, de website van de Nederlandse overheid, besteedt uitgebreid aandacht aan het onderwerp mediation. Er wordt een korte en heldere uitleg gegeven over wat mediation is en hoe deze in relatie staat tot de rechtspraak als middel voor geschiloplossing. Interessant is dat de overheid mediation helemaal niet als ‘concurrentie’ van rechtspraak ziet. De website Rechtspraak.nl vertelt juist meer over mediation náást rechtspraak, want ook dat komt voor. 

Bondige uitleg van de overheid over mediation

De website van de Rijksoverheid geeft mooi weer wat het voordeel van mediation boven een rechtszaak is: ‘Bij mediation werkt u zelf aan een oplossing, maar krijgt u er deskundige hulp bij’. Mooier kunnen we het zelf niet zeggen. Het geeft een bondige uitleg wat mediation inhoudt en wanneer het toepasbaar is. Het verwijst naar de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), waar Mediation Eerst ook bij aangesloten is. De website geeft ook aan dat je voor mediation kunt kiezen als een zaak al onder de rechter is. Rechters adviseren dit ook vaak, vooraf of gedurende het proces.

Mediation naast rechtspraak

Ook de website Rechtspraak.nl legt uit wat mediation is, zelfs nog wat uitgebreider. Rechtspraak.nl geeft zes belangrijke redenen om voor mediation naast rechtspraak te kiezen. U vindt er ook een animatievideo over mediation en zelftest, om te kijken of dit een oplossing kan zijn voor uw conflict. Ook staat er aangegeven in welke gevallen een rechter ervoor zal kiezen om mediation aan te bevelen, hoe dat in zijn werk gaat en wanneer. Op Rijksoverheid.nl staan dan weer verwijzingen naar meer informatie over mediation naast rechtspraak, zoals in familie civiele en kantonzaken, in familiezaken en in bestuursrecht.

Wilt u eens vrijblijvend verkennen of mediation een oplossing kan zijn voor het geschil waar u mee zit? Neem dan contact op of bel mij: 0610949917 voor een vrijblijvend gesprek.

Meer lezen

Wanneer kan ik mediation inzetten in plaats van een rechtszaak beginnen? (Rijksoverheid.nl)

Mediation naast rechtspraak (Rechtspraak.nl)

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.